Impressum

Opći uvjeti korištenja

Opće odredbe

Dobrodošli na web stranicu hir.hr u vlasništvu tvrtke HIR d.o.o.

HIR d.o.o. vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svoje web stranice koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice hir.hr. Korištenjem bilo kojeg dijela hir.hr smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

HIR d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) osim ako nije drugačije naznačeno. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava stranice hir.hr i podložno je tužbi.

Pravo na izmjenu sadržaja i usluga

HIR d.o.o. zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na web stranici bez obaveze prethodne najave.

Zaštita privatnosti

HIR d.o.o. poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. HIR d.o.o. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja web stranice (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke HIR d.o.o. koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao web stranicu i njene sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. HIR d.o.o. se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila web stranice hir.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Kolačići (cookies)

Opće odredbe o kolačićima

Kako bi internetska stranica ispravno radila i mogla se unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva potrebno je minimalnu količinu informacija (kolačića) spremiti na Vaše računalo. Preko 90% stranica koristi praksu pohranjivanja informacija te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali postoji mogućnost da neke njezine funkcionalnosti neće biti moguće.

Što su kolačići

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo u trenutku pregledavanja web stranice. Kolačići omogućuju jednostavno korištenje jer spremaju Vaše postavke kao što su jezik ili adresa za internetsku stranicu. Prilikom pokretanja iste stranice iznova se aktiviraju. To omogućuje prilagođavanje informacija Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja.

Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija kao što su ime, e-mail adresa i sl. za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko to niste omogućili, kolačići ne mogu pristupiti osobnim informacijama na Vašem računalu.

Dodatne informacije o kolačićima

Postoji više internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija pročitajte na - www.youronlinechoices.eu ili www.allaboutcookies.org.